Τι καιρό θα κάνει σήμερα,Τρίτη 17 Μαΐου

Τι καιρό θα κάνει σήμερα,Τρίτη 17 Μαΐου

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός στην κεντρική και νότια χώρα ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βορείου Αιγαίου με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας και πάνω από την ηπειρωτική χώρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ορεινά της βόρειας χώρας υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι στο Ιόνιο και ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22 και στην Κρήτη από 9 έως 23.

Οι αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο και βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα εξασθενίσουν σταδιακά και το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο και 2 έως 3 και τοπικά 4 μεταβλητών διευθύνσεων στο βορειοδυτικό. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια του νομού θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.Σχόλια