Τι λέει ο δικηγόρος που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Σώρρα (ηχητικό)

Τι λέει ο δικηγόρος που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Σώρρα (ηχητικό)

Ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, ο οποίος κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αίτηση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί το ζήτημα της περίφημης δικαστικής απόφασης για τον Αρτέμη Σώρρα, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αίτηση, με την υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης κρίθηκαν αθώοι ως προς τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι είναι αληθές γεγονός ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited, που εδρεύει στο Λονδίνο.

«Υπάρχει μια αθωωτική απόφαση για τον κ. Σώρρα, η οποία κυκλοφόρησε τις περασμένες ημέρες, και το δικαστήριο μπήκε στην ουσία της απόφασης λέγοντας ότι ουσιαστικά τα 600 δις υπάρχουν και η απόφαση αναφέρει ότι πρέπει να δοθούν στο ελληνικό δημόσιο και το μόνο που χρειάζεται είναι μια εξουσιοδότηση του κ. Αρτέμη Σώρρα και για τους λόγους αυτούς αθωώθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι. Διαβάσαμε λοιπόν την απόφαση (εκδόθηκε το 2013), η οποία πρωτίστως είναι αντίθετη στους κανόνες της κοινής λογικής, δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ότι κάπου αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος έχει 600 δις δολάρια και ως εκ τούτου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση υπέρ του Νόμου για την εξαφάνιση της υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφασης του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Έγινε μια αναφορά λοιπόν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την περασμένη εβδομάδα με σκοπό πρώτον να διερευνηθεί αν η απόφαση αυτή έχει επαρκείς αιτιολογίες και δεύτερον να ασκηθεί μια αίτηση αναίρεσης για να δούμε αν τα 600 δις (6 ομόλογα αξίας 100 δις έκαστος)υπάρχουν ή όχι» ανέφερε ο κ. Πανταζής.

Όλα αυτά τα χρόνια, η πολιτεία τι έχει κάνει προκειμένου να προασπίσει το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και να διερευνήσει σε βάθος κατά πόσο ισχύουν όσα λέει αυτός ο Αρτέμης Σώρρας; «Η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι κάλλιο αργά παρά ποτέ θα γίνει κάτι» απάντησε ο δικηγόρος και -μεταξύ άλλων- πρόσθεσε: «Είναι μια απόφαση που προκαλεί ανατριχίλα».

Ακούστε τη συζήτηση που είχε ο κ. Πανταζής με τον Πέτρο Κουσουλό:Σχόλια