Τι οδήγησε στη καταστροφική πυρκαγιά της Ρόδου;

Τι οδήγησε στη καταστροφική πυρκαγιά της Ρόδου;

Φως στην υπόθεση της χθεσινής φωτιάς που σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου έριξαν ο Αντιδήμαρχος, Αγαπητός Πάλλας, αλλά και ο Προέδρος της ΔΚ Απολακκιάς, Στάθης Διαμαντής οι οποίοι δήλωσαν πως η καταστροφική πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής.

Την ίδια ώρα υπό έλεγχο φαίνεται να βρίσκεται η κατάσταση στη Νότια Ρόδο, η οποία ξεκίνησε από την περιοχή «Ασώματος» της Απολακκιάς το πρωί του Σαββάτου και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους, χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και στάβλων, γεωργικών μηχανημάτων, αποθηκών και κήπων.

30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πλήρωμα  71 πυροσβέστες, 85 άτομα  πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα του Δήμου και εθελοντές, παρέμειναν στην περιοχή δίνοντας ολονύχτια μάχη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα σε εστίες της φωτιάς, ενώ βρίσκονται έτοιμα εάν χρειαστεί 3 ακόμη ελικόπτερα. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ακόμη 3 ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκφράζει αισιοδοξία ότι από την στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα μέτωπο, επικρατήσει και η άπνοια η οποία υπάρχει αυτή την ώρα, θα μπορέσει σύντομα να πει ότι η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

 

Διαβάστε επίσης:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη νότια ΡόδοΣχόλια