Τι θα πουν Γεννηματά και Θεοδωράκης σήμερα στη Βουλή

Τι θα πουν Γεννηματά και Θεοδωράκης σήμερα στη Βουλή

Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κυρίως στο ασφαλιστικό, το αγροτικό και η στάση της απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις ομιλίες της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Οι αρχηγοί της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού πρόκειται να αναδείξουν της ευθύνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το αδιέξοδο στο οποίο συνεχίζει να παραμένει η χώρα. Ακόμη θα καταστήσουν σαφές ότι είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας κι άλλο η συναίνεση στη κυβερνητική πολιτική.

Ειδικότερα η κ. Γεννηματά πρόκειται να αναδείξει την επιστολή που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου σήμερα το πρωί, με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα υπογραμμίσει τα μεγάλα ερώτημα που προκύπτουν από τις «οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και οι συγκλονιστικές ομολογίες του τέως υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη, που καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να αναδείξει την άρνηση της κυβέρνησης ώστε να προωθηθούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σε όλους τους τομείς και κυρίως στο κράτος και την οικονομία. Επιπλέον πρόκειται να επικρίνει την κυβέρνηση για τους κομματικούς διορισμούς στους οποίους θεωρεί ότι επιδίδεται, ενώ θα «καταλογίσει» τις κυβερνητικές ευθύνες στο ασφαλιστικό και στο αγροτικό.Σχόλια