Τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας;

72 3

Ένα ισχυρό «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα θα είναι σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα μας ώστε τόσο στο μεταβατικό στάδιο, όσο και στο εγγύς μέλλον, να αξιοποιήσει την γεωστρατηγική της θέση και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Νίκος Λυγερός.

Μιλώντας ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας (iq 189), ζήτησε να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με τους συμμάχους και να πορευτούμε εντός της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μας αποπέμψουν από την ευρωζώνη, ωστόσο δε μπορεί να γίνεται λόγος για εθνικό νόμισμα, αν πάμε στη δραχμή θα πρόκειται στην πραγματικότητα για τοπικό νόμισμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι λάθος να υποστηρίζουμε ότι όλοι είναι εναντίον μας, στην Ευρώπη υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών, αρκεί να γίνει σαφής ο προσανατολισμός μας».

«Κακώς το ερώτημα διατυπώνεται στα αγγλικά, θα έπρεπε να υπάρχει μόνο στα ελληνικά, ώστε ο ψηφοφόρος να γνωρίζει ποιο είναι το ερώτημα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υφίσταται πλέον το αρχικό ερώτημα, αφού ακολούθησαν σειρά αλλαγών» τόνισε και υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευκρινές και σαφές μήνυμα με ποσοστό 60 προς 40 τοις εκατό.Join the Conversation

3 comments

 1. Filos Georgiadis Απάντηση

  δηλαδη οσοι ψηφισουν οχι τι εχουν υψηλοτερο δεικτη βλακειαs/

 2. Κωνσταντίνος Λιανίδης Απάντηση

  Η νοημοσύνη είναι ένα πολυδιαστατο χαρακτηριστικο. Οι δεικτες αυτοι μετρανε κατι πολυ συγκεκριμενο που στην τελικη δε λεει και τιποτα καθώς ακόμα και να έχει υψηλό δείκτη IQ κάποιος δε σημαίνει πως γνωρίζει απαραίτητα ποιό είναι το καλό μας κι ακόμα περισσότερο πως το θέλει κιόλας.

  Eπίσης να υπενθυμίσουμε οτι:
  – συμφωνα με διαπιστωση του κορυφαιου γενετικου James Watson, οι μαυροι ειναι λιγοτερο ευφυεις απο τους λευκους.
  – σύμφωνα με έρευνα του Jason Richwine για το Χαρβαρντ, το μέσο IQ των μεταναστών στις ΗΠΑ είναι σημαντικά χαμηλότερο απο εκείνο των λευκών Αμερικάνων.
  – ο μεγάλος φιλόσοφος Μάρτιν Χάιντεγκερ υπήρξε συνεργάτης και υποστηρικτής των Ναζί.

  Τέλος, να υπενθυμίσουμε οτι η καταφυγή σε διακρίσεις μεταξύ ανώτερων και κατώτερων διανοητικά ανθρώπων, ανώτερων και κατώτερων πολιτισμών (θεωρίες σταδίων) πασπαλισμένες με «επιστημονικότητα» για να προσδίδεται κατ αυτό τον τρόπο κύρος σε κάθε είδους απόψεις είναι απαράδεκτη. Τα κίνητρα πίσω απο κάθε τέτοια επιχειρηματολογία διαχρονικά έχουν να κάνουν με τη διατήρηση του στάτους κβο και τη συμμόρφωση μιας υποτιθέμενα ανορθολογικής μάζας, ενός ανίκανου να αυτοκυβερνηθεί όχλου, με τις απόψεις μιας πεφωτισμένης ελιτ, διανοητικά ανώτερων ατόμων τα οποία προσπαθούν απο αγνό ενδιαφέρον να μας σώσουν απ την αυτοκαταστροφή μας.

  Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε άλλη κυρίαρχη ιδεολογία με ναζιστικά περιτυλίγματα.

 3. Πειραχτήρι Απάντηση

  Καθηγητής; Από πού κι ως πού καθηγητής; Μήπως επειδή διδάσκει σκηνοθεσία και φιλοσοφία Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς; Ο τύπος περιοδεύει την Ελλάδα και πουλάει …ζεόλιθο στους αγρότες!