Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ την Πέμπτη

Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ την Πέμπτη

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται το Μαξίμου, για την προετοιμασία της ατζέντας της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σημειώνουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα την Πέμπτη, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων την υλοποίηση της συμφωνίας, τη διαπραγμάτευση για το χρέος, την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Σε ό,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος της ατζέντας, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στο πακέτο Γιούνκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας.

Ειδικό κεφάλαιο αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Για την οριστική διαμόρφωση της ατζέντας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται τέλος, ότι τον κ. Ολάντ αναμένεται να συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Αθήνα η υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας, η υπουργός Παιδείας, ο υπουργός Οικονομικών, η υπουργός Πολιτισμού και ο γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.Σχόλια