Τι βλέπουν οι ειδικοί για την βόμβα στο ΣΚΑΪ και γιατί “κατηγορούν” το Ίντερνετ

Τι βλέπουν οι ειδικοί για την βόμβα στο ΣΚΑΪ και γιατί “κατηγορούν” το Ίντερνετ

Του Πάνου Θ. Τζίφα

Μεγάλη έρευνα της ΜΠΑΜ

Δεν έχουν περάσει πάρα μόλις μερικές ημέρες από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου υψηλόβαθμοί αστυνομικοί και στρατιωτικοί, χαρακτήρισαν ως το “χτύπημα με την τέλεια έκρηξη”. Ο χαρακτηρισμός δεν ήταν ατυχής, αν σκεφτεί κανείς ότι κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν πέντε και πλέον κιλά εκρηκτικής ύλης, τα οποία αντί να δημιουργήσουν ένα βαθύ και τεράστιο κρατήρα με την έκρηξη να δημιουργεί περιμετρικά των εκρηκτικών, τον όλεθροσε απόλυτη ευθεία και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων… Πέτυχαν να “μειώσουν” την απόστασης βολής ή του θερμικού φορτίου “αυξάνοντας” δραματικά, το ωστικό κύμα αντί στην ευθεία, όπως θα συνέβαινε με μια “κανονική” έκρηξη βόμβας σε ύψος. Δημιούργησαν δηλαδή -ναι μεν ένα πολύ μικρό κρατήρα από την σχάση- αλλά μια πρωτοφανή σε δύναμη και ύψος έκρηξη, οδηγώντας το καταστροφικό ωστικό κύμα τόσο ψηλά που οι μεγαλύτερες καταστροφές συνέβησαν από το δεύτερο όροφο και άνωθεν στο κτήριο του ΣΚΑΙ.

Η έκρηξη όπως επισημαίνουν κατ’ αποκλειστικότητα, στρατιωτικοί κύκλοι στη “Μπάμ” δίνοντας αποκλειστικά όλες τις εξελίξεις στο χώρο των πολεμοφοδίων των αναρχικών αλλά και των τρομοκρατών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς: Δείτε τις νέες κοκτέιλ μολότοφ κόμπρα, τις αυτοσχέδιες χειροβομβίδες με απλά υλικά και βόμβες ισχύος που όπως θα διαβάσετε βρίσκετε τη υλοποίηση τους ελεύθερα στο διαδίκτυο. “Στο ΣΚΑΙ ενώ σε πρώτη φάση δείχνει έργο επαγγελματιών στρατιωτικών που ασχολούνται συγκεκριμένα με τις εκρηκτικές ύλες, δεν είναι απαραίτητα και έτσι”. Ο λόγος; Όπως μας αποκαλύπτουν οι πηγές μας από τον χώρο των Ε. Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με εκρηκτικά: “Έχει φτάσει η τεχνολογία σε τέτοιο επίπεδο όπου οι τρομοκράτες μπορούν να βρουν εύκολα, υλικά δημιουργίας βομβών στο διαδίκτυο όπως και τον τρόπο συναρμολόγησης τους. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο ίντερνετ υπάρχουν βήμα – βήμα όλα όσα χρειάζονται για την συναρμολόγηση και τον τηλεχειρισμό, μιας πανίσχυρης βόμβας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πράγματι μια τρομοκρατική οργάνωση ακόμα και νέων παιδιών με γνώσεις, όπως ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί και φυσικά μηχανικοί”.

Από το “Τσελεμεντέ” στο “ελεύθερο” Ίντερνετ

Η “Μπαμ” με την βοήθεια των ειδικών αλλά και με μερικές απλές αναζητήσεις στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι πράγματι αυτό που σήμερα “ατελείωτο και ελεύθερο ίντερνετ” την δεκαετία του 1980 ονομάζονταν και κυκλοφορούσε ως βιβλίο – εγχειρίδιο αντάρτικου πόλεως, το “ημιπαράνομο” βιβλίο Τσελεμεντές του Αναρχικού, το πλέον σκανδαλώδες βιβλίο (και προάγγελος των όσων θα σας αποδείξουμε μέσα από τις σελίδες του διαδικτύου) που κυκλοφόρησε ποτέ. Αν και εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, υπήρξε πέτρα σκανδάλου και ενοχοποιητικό στοιχείο, επί σειρά ετών καλυπτόμενο πίσω από την σημείωση του εκδοτη W.Powel «Αυστηρά ακατάλληλο για παιδιά και ηλίθιους!»

“Ο Τσελεμεντές του Θανάτου”

Α) Υπήρξε θρύλος κι «ευαγγέλιο» στα χέρια πολλών επαναστατημένων νεολαίων ανά τον κόσμο, αντιμετώπισε σκληρές κριτικές (ακόμα κι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο), διώξεις κι απαγορεύσεις – το FBI το είχε χαρακτηρίσει σαν μια «από τις πιο βάναυσες, χαμερπείς και παρανοϊκές απόπειρες γραφής που υπήρξαν ποτέ».

Β) Πώς κάνεις σαμποτάζ και παρακολουθήσεις, πώς φτιάχνεις εκρηκτικά, πώς παγιδεύεις δρόμους και κτίρια, πώς χρησιμοποιείς πιστόλι, μαχαίρι, πολυβόλο αλλά και τα ίδια σου τα χέρια ενάντια στον εχθρό σου. Πώς, ακόμα, μπορούν να συμβάλλουν στην επανάσταση το μοσχοκάρυδο, οι μπανανόφλουδες και οι φρύνοι. Μπορεί λοιπόν ο συγγραφέας να προειδοποιεί, ότι το βιβλίο του είναι «αυστηρά ακατάλληλο για παιδιά και ηλίθιους!». Κατ’ ουσίαν μόνο αυτό δεν ήταν. Τώρα οι παγκόσμιες αρχές έχουν να κάνουν με δισεκατομμύρια αναρτήσεις τέτοιου περιεχομένου…

Γ) Ενώ υπάρχουν κεφάλαια μετά βέβαια από το κεφάλαιο σαμποτάζ καθώς παρατίθενται λεπτομερείς οδηγίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, προπαγανδιστικών εκστρατειών, σαμποτάζ τηλεπικοινωνιών, αυτοκινήτων, γεφυρών, ΑΤΜ τραπεζών κ.λπ. «Μόνο ένας σκοπός υπάρχει στην πάλη σώμα με σώμα, κι αυτός είναι να σκοτώσεις… οι χειρότεροι εχθροί ενός αγωνιστή της ελευθερίας είναι οι συγκινήσεις», τονίζεται στο κεφάλαιο για την «επιθετική» αυτοάμυνα, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με φυσικά (χέρια, πόδια, νύχια, δόντια), αυτοσχέδια (όπως μαχαίρια, τόξα, βόμβες Μολότοφ αλλά κι εκτοξευτήρες ρουκετών) ή κανονικά όπλα (πιστόλια, τουφέκια, ημιαυτόματα και άλλα «βοηθήματα» που άλλωστε στις ΗΠΑ μπορείς εύκολα να προμηθευτείς), ενώ έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση ανταρτών πόλης. Εξαίρεται ο δυνάμει «διαφωτιστικός» ρόλος της φυλακής για τον επαναστάτη, ενώ υπάρχουν επίσης αναλυτικές οδηγίες παρασκευής εκρηκτικών, όπως ο δυναμίτης και το ΤΝΤ καθώς και χημικών όπλων (κυρίως δακρυγόνα, για τα οποία δίνονται και συμβουλές προστασίας). Όλα αυτά συνοδεύονται από αναλυτικά σκίτσα και σχεδιαγράμματα.

ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ΒΟΜΒΩΝ ΤΟΥ 80’ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Μολότοφ-κόμπρα: Το νέο όπλο των αναρχικών

Ξεκινώντας από το νέο μεγάλο όπλο των αντιεξουσιαστών – που χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας – έχει όνομα φιδιού. Η κόκτεϊλ μολότοφ-κόμπρα, όπως τη βάφτισαν οι ιταλοί εφευρέτες της και την πήραν με κάθε λεπτομέρεια από το διαδίκτυο οι έλληνες γνωστοί-άγνωστοι, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά. Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα. Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο που δεν είναι άλλοι από τους αστυνομικούς.

Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου. Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.

Χειροβομβίδα απλών υλικών

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ΕΛΑΣ αυτά είναι τα δυσαρεστα αποτελέσματα της “ελευθερίας του ιντέρνετ. Δεν μιλάμε κάν για παιδεραστία ή άλλα ειδεχθή εγκλήματα αλλά για κατασκευή και χρήση δολοφονικών μέσων μέχρι εκατόμβης νεκρών”. Μετά τις υποδείξεις ανθρώπων που γνωρίζουν βρεθήκαμε μπροστά σε σελίδες και websites τα οποία (για ευνόητους λόγους δεν σας παρουσιάζουμε και φυσικά δεν συμμεριζόμαστε επ’ ουδενί τις θέσεις τους) από το πώς να φτιάξεις μια νέου τύπου μολότοφ που μπορεί να πλήξει θανάσιμα, πώς να αγοράσετε πρώτες ύλες βομβών ΤΝΤ μέχρι και πώς να κατασκευάσετε μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα. Πως ; Για παράδειγμα, αν θέλετε να κατασκευάσετε μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα θα πρέπει να προμηθευτείτε τα παρακάτω: – Ένα ατσάλινο θερμός για καφέ – Μια μπαταρία λιθίου ΑΑ – Μια συσκευασία από σπρέι αποσμητικού σώματος – Ένα προφυλακτικό – Νερό – Ένα οποιοδήποτε περιοδικό (προαιρετικό) – Οδοντικό νήμα (προαιρετικό) Το πώς όλα τα παραπάνω «αθώα» και καθόλου «ύποπτα» αντικείμενα μπορούν να συνθέσουν μια επικίνδυνη χειροβομβίδα φαίνεται στο αποκαλυπτικό video. Ο χρόνος που απαιτείται για να κατασκευαστεί δεν ξεπερνά τα επτά λεπτά και τα σαράντα πέντε δευτερόλεπτα.

ΤΑTP: Η εκρηκτική ύλη των τρομοκρατών

Παράλληλα παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIS και οι τρομοκράτες σε Βρυξέλλες και Παρίσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μας “χρησιμοποίησαν την ίδια εκρηκτική ύλη. Μια χημική σύνθεση από ευρέως διαδεδομένες ουσίες, οι οποίες πωλούνται σε φαρμακεία και πολυκαταστήματα. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που συνάγεται από τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν την ίδια εκρηκτική ύλη, τη χημική ουσία TATP. H τριακετόνη τριυπεροξειδίου, όπως είναι η χημική της ονομασία, είναι μια χημική σύνθεση που συναποτελείται από εύκολα προσβάσιμα στον καθένα υλικά, τα οποία πωλούνται σε φαρμακεία, σε πολυκαταστήματα ακόμη και στο διαδίκτυο.

Φτιάχνοντας TAPT με αθώα υλικά

Αν και εξαιρετικά επικίνδυνη και απρόβλεπτη η συμπεριφορά της TATP, είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη από συστήματα ασφαλείας. Για τους τρομοκράτες, λοιπόν, η κατασκευή εκρηκτικών υλών όπως το ΤΑΤP είναι παιχνίδι. Αυτό ισχυρίζεται και ο Βόλφγκανγκ Σπίρα, ειδικός σε θέματα εκρηκτικών υλών από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Κότμπους. «Κάθε τρομοκράτης μπορεί να προμηθευτεί υλικά για την κατασκευή βομβών από καταστήματα με είδη σπιτιού και κήπου, από εξειδικευμένα καταστήματα προμήθειας βιομηχανικών μονάδων, αλλά και από φαρμακεία, ακόμη και από ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα χημικά που απαιτούνται για την κατασκευή του TATP είναι ευρέως διαδεδομένα», καταλήγει ο ίδιος. Με άλλα λόγια το TATP είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη εκρηκτική ύλη που μπορεί να αναφλεγεί ανά πάσα στιγμή, ακόμη και με την απλή φυσική επαφή. Γιατί όμως είναι τόσο «προσφιλής» στους τρομοκράτες; Ο λόγος είναι απλός. Η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι ανιχνεύσιμη από τα κοινά συστήματα ασφάλειας που υπάρχουν σε δημόσιους χώρους και φυσικά στο διαδίκτυο.


Σχόλια