Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου – Σταθάκη και δανειστών για τα κόκκινα δάνεια

Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου – Σταθάκη και δανειστών για τα κόκκινα δάνεια

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη και των δανειστών με στόχο να βρεθεί η λύση στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. 

Αντικείμενο της συζήτησης, η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπου οι αποκλίνουσες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών δεν επιτρέπουν την εξεύρεση λύσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από την έκβαση της τηλεδιάσκεψης και των επαφών με τους τροϊκανούς θα εξαρτηθεί και το περιεχόμενο της επικοινωνίας που θα έχει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν. Κλοντ Γιούνκερ.

Παραμένουν ωστόσο και άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως η φορολόγηση του τζόγου ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, παρά τη διαβεβαίωση Αλεξιάδη χθες πως μέχρι σήμερα θα λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με σχετική διάταξη της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξουν ατελείωτες συζητήσεις ν ελπίδα συμφωνίας έστω και την ύστατη στιγμή.

 Σχόλια