Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν Κι Μουν – Βασιλικής Θάνου για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν Κι Μουν – Βασιλικής Θάνου για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προκειμένου να την ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο κ. Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο για την προσφυγική κρίση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η κ. Θάνου διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου την επισήμανσή του, για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την ολιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τα πρόσθετα μέτρα που η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση υλοποιεί σε συνέχεια των μέτρων που βρίσκονταν ήδη σε εφαρμογή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, για την αντιμετώπιση του οξυνόμενου προβλήματος των προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος.

Τέλος, η κ. Θάνου υπογράμμισε τη σημασία της στενής και σταθερής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο με τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσο και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη διαχείριση του ζητήματος.Σχόλια