Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, στης οποίας το επίκεντρο υπήρξε το ελληνικό ζήτημα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και το πρακτορείο Reuters.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, και σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ «συμφώνησαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών, που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση της κρίσης και θα διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που συνεκλήθη προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ευρωζώνη, την Ελλάδα και τη Γαλλία, τόνισε ότι «Οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα, είναι επιλογή τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ».

Παράλληλα, κάλεσε την ελληνική πλευρά αν το επιθυμεί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά εχθές και με την κ. Μέρκελ, για το ελληνικό ζήτημα.Σχόλια