Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπουλου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπουλου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παυλόπουλος «στηρίζει σταθερά τη διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού», και κατά τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ.

Αυτή είναι και η πάγια άποψη – επιθυμία του κ. Παυλόπουλου, την οποία επαναλαμβάνει συχνά τις τελευταίες μέρες, ενώ μάλιστα εχθές το απόγευμα, μιλώντας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε: «Όταν ανήκεις στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη. Και αγωνίζεσαι να την αλλάξεις».

«Δε φεύγεις για να την αφήσεις να παίρνει έναν δρόμο, ο οποίος δεν ταιριάζει με το μέλλον και την προοπτική της», πρόσθεσε.

«Σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από λάθη της Ευρώπης, αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας», ανέφερε μεταξύ άλλων εχθές ο κ. Παυλόπουλος.Σχόλια