Τηλεφωνική συνδιάσκεψη Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν για τη Συρία

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν για τη Συρία

Να εργαστεί υπέρ της εφαρμογής εκεχειρίας στη Συρία ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάσκεψης των τριών ηγετών.

Όπως αναφέρει σχετικά το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο κ. Ολάντ «εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία» της συνδιάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στην ουκρανική κρίση «προκειμένου να υπενθυμίσει τη θέση του για τη Συρία στον πρόεδρο Πούτιν, επισημαίνοντας πόσο επείγον είναι να εφαρμοστεί μια εκεχειρία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Τη θέση του στήριξε ξεκάθαρα η καγκελάριος», ανέφεραν οι ίδιες πηγές του Ελιζέ.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, επιβεβαίωση την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών ηγετών και τόνισε ότι ο κ. Πούτιν διατύπωσε την ελπίδα ότι θα υπάρξει επιτυχημένη έκβαση στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 15η Οκτωβρίου στη Λωζάνη, θα αποδώσει καρπούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Μόσχας.Σχόλια