Τηλεοπτικές άδειες: Ενστάσεις για τις εγγυητικές επιστολές Καλογρίτσα-Βρυώνη – Αντιδράσεις & για ΣΚΑΪ

Τηλεοπτικές άδειες: Ενστάσεις για τις εγγυητικές επιστολές Καλογρίτσα-Βρυώνη – Αντιδράσεις & για ΣΚΑΪ

Σε «μάχη» ανάμεσα στους υποψήφιους έχει εξελιχθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού λίγες ώρες πριν τη δημοπρασία επικρατεί αλαλούμ αναφορικά με το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ, με ενστάσεις και αντιδικίες.

Αναλυτικότερα, σήμερα στις 15.00 τελείωνε η προθεσμία που είχαν οι εννέα υποψήφιοι, προκειμένου να καταθέσουν τις εγγυητικές τους επιστολές των 3 εκατ. ευρώ, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία που διεξάγεται αύριο.

Ωστόσο, νωρίτερα έγινε γνωστό αναφορικά με τη συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, ότι οι δικηγόροι του επιχειρηματία μέχρι τις 15:00 που εξέπνεε η χρονική προθεσμία δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι η εγγυητική από την πλευρά του κ. Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση στις 15:40 (δηλαδή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας), γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις των άλλων 8 υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί σύμβουλοι των 8 επιχειρηματιών που κατέθεσαν την επιταγή των 3 εκατ. ευρώ εγκαίρως ζητούν να μη γίνει δεκτή η εγγυητική από τον κ. Καλογρίτσα, με το επιχείρημα ότι δόθηκε εκπρόθεσμα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει πως δεν υπήρχε καμία προθεσμία για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, σημειώνοντας πως στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται πως το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί μία ημέρα πριν από τη δημοπρασία, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ώρα.

Πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και με την περίπτωση του κ. Βρυώνη, καθώς η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του «Ε» από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει διάρκεια 36 ημερών, ενώ η προκήρυξη ρητά αναφέρει πως η τραπεζική εγγυητική επιστολή θα πρέπει να ισχύει για το επόμενο έτος.

Για τη συμμετοχή των κ.κ. Καλογρίτσα και Βρυώνη έχουν κατατεθεί ενστάσεις, και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος ζήτησε τη νομική συμβολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου, Ιωάννη Μαντζουράνη.

Παρατηρητές από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η αργοπορημένη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από την πλευρά Καλογρίτσα είναι κάτι που αναμένεται να παρακαμφθεί, καθώς υπάρχει νομικό προηγούμενο, και τελικώς ο εργολάβος αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις άδειες.

Για τον κ. Βρυώνη ωστόσο, ο οποίος κατέθεσε εγγυητική επιστολή που δεν ισχύει για το επόμενο έτος όπως προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού, εκτιμάται ότι πιθανότατα θα αποφασιστεί πως δεν μπορεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, και αυτό διότι η επιστολή του βρίσκεται εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

Αντιδράσεις και για την υποψηφιότητα ΣΚΑΪ

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η υποψηφιότητα του κ. Αλαφούζου με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του κ. Αλαφούζου στη διαγωνιστική διαδικασία, οι νομικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων υποψηφίων εγείρουν θέμα για το πώς κατάφερε ο κ. Αλαφούζος να καταθέσει εγγυητική επιστολή με το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ, ενώ η περιουσία του έχει δεσμευτεί.

Διαβάστε επίσης: Γεροβασίλη: «Μαύρο» το αργότερο σε 90 ημέρες σε όποιο κανάλι δεν πάρει άδειαΣχόλια