Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των αιτήσεων των επτά τηλεοπτικών σταθμών

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των αιτήσεων των επτά τηλεοπτικών σταθμών

Τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Νικόλαου Σακελλαρίου οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αιτήματα στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά των κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ειδικότερα, με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών – ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα. Με την συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η διαδικασία της ακρόασης των εκπροσώπων των σταθμών αλλά και των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών ξεκίνησε ενώπιον του ΣτΕ στις 10 σήμερα το πρωί και ήδη ολοκληρώθηκε. Παρόντες στην ακρόαση εκτός από τον προέδρου του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος, η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφανθεί σήμερα για τον αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινές διαταγές.

Στις πολυσέλιδες αιτήσεις τους ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και εστιάζει σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Ακόμη, οι σταθμοί εκθέτουν την οικονομική, φορολογική, διαχειριστική, κ.λπ. κατάσταση των καναλιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

 Σχόλια