Σήμερα η κορύφωση της μάχης των τηλεοπτικών αδειών- Ο διαγωνισμός μπαίνει στη δεύτερη φάση του

Σήμερα η κορύφωση της μάχης των τηλεοπτικών αδειών- Ο διαγωνισμός μπαίνει στη δεύτερη φάση του

Εντός της ημέρας αναμένετο η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφορικά με τα επιχειρηματικά σχήματα που θα πάρουν το πράσινο φως τόσο από την αρμόδια επιτροπή, όσο και από τους ορκωτούς λογιστές  για τους φακέλους που υπέβαλλαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός κούρσας φαίνεται να μένει το MEGA καθώς  η υποψηφιότητα θα απορριφθεί για τυπικούς λόγους καθώς δεν προσκόμισε τραπεζική ενημερότητα.

Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να τεθούν εκτός υποψηφιότητας και άλλα σχήματα αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καναλιών που παρακολουθούν την διαδικασία, έχουν εντοπιστεί κι άλλες παραλείψεις ή τυπικά κωλύματα, για τα οποία ωστόσο η μόνη αρμόδια να τα κρίνει είναι η επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση.

Ενδεικτικά:

***Ενώ η προκήρυξη αναφέρει ρητώς οτι η υποψήφια εταιρεία θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό της αντικείμενο τα ΜΜΕ, μία από τις δέκα συστάθηκε με την κλασική “φόρμα” των εταιρειών που δημιουργούνται στην αλλοδαπή και εμφανίζει ως αντικείμενο των δραστηριοτήτων της, τα ΜΜΕ, συμβουλές επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, μέχρι και επενδύσεις για ιχθυοκαλλιέργειες!

***Σε μια εταιρεία εμφανίζεται ως στέλεχός της, πρώην ανώτερος υπάλληλος υπουργείου και σε μια άλλη, τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μόλις αποστρατεύθηκαν!

***Η προκήρυξη προβλέπει ρητώς οτι οι μέτοχοι των υποψηφίων εταιρειών, θα πρέπει να καταθέσουν στον φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα και τις φορολογικές τους δηλώσεις των δέκα τελευταίων ετών. Σε μία περίπτωση αυτό είναι αδύνατον, επειδή ο βασικός μέτοχος, αν έχει ελληνικό επώνυμο, δηλώνει κάτοικος …Αλβανίας για να αποφύγει την φορολόγηση των εισοδημάτων του.

Διαβάστε επίσης:

Τον Οκτώβριο η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχόλια