Την «ανατροπή της κυβέρνησης» ζήτησε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Σπύρος Μαρκέτος

Την «ανατροπή της κυβέρνησης» ζήτησε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Σπύρος Μαρκέτος

Σαν βόμβα δείχνει να πέφτει η δήλωση του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στενού συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Σπύρου Μαρκέτου ο οποίος, κατά τη διάρκεια Συνεδρίασης της Ελληνικής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους με θέμα «Η ανάδυση της δημοκρατίας» η οποία έγινε σε αίθουσα του ΑΠΘ, έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμπληρώνοντας πως η χώρα πρέπει να βγει άμεσα από το ευρώ.

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία καθόταν δίπλα του δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Μαρκέτου, όπως επίσης και οι μετέχοντες της συγκεκριμένης συνεδρίασης οικονομολόγοι Λεωνίδας Βατικώτης και Χριστίνα Λασκαρίδη, καθώς και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η Κωνσταντοπούλου για το χρέος

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχικά μίλησε για την ιστορική σημασία του πορίσματος αυτής της επιτροπής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διαγραφή μέρους του χρέους και στην παράταση αποπληρωμής του υπόλοιπου της Γερμανίας το 1953.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής, το σχέδιο ήταν να διασωθούν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες -και οι ελληνικές- σε βάρος του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας. Η ίδια το χαρακτήρισε σχέδιο προωθούμενο από αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με κατά παραγγελία νομοθεσία και υπό ασφυκτικά χρονικά διαγράμματα.

«Κάθε παιδί που γεννιέται χρωστά 32.500 ευρώ σημαίνει η αποδοχή του χρέους» επισήμανε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου…Σχόλια