Την ενοχή του πρώην προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παθητική δωροδοκία και παράνομη οπλοκατοχή, ζήτησε από τους δικαστές η εισαγγελέας της έδρας για τον πρώην πρόεδρο του δ.σ του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε ποσό 25.000 ευρώ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία, για να μην κηρύξει «έκπτωτη» την εταιρεία.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε  απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε κι έλαβε αυτά τα χρήματα, επικαλούμενη καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του Χ. Τομπουλογλου με εκπρόσωπο εργαζομένων τράπεζας, στις 24 Δεκεμβρίου 2013.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή ενός συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για «πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία το Πρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής», έκανε λόγο κατά την απολογία του ο πρώην πρόεδρος του δ.σ του νοσοκομείου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Πηγή: naftemporiki.grΣχόλια