Την κατάσταση στα χέρια του παίρνει ο Τσίπρας – Προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας

Την κατάσταση στα χέρια του παίρνει ο Τσίπρας – Προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας

Οι άκαρπες προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών να βρεθεί το ισοδύναμο μέτρο που θα καταστήσει δυνατή τη μη επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει πλέον προσωπικά το θέμα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης «πολιτικής λύσης» πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου ήταν οι χθεσινές διαρροές στελεχών του οικονομικού επιτελείου περί αύξησης του φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση νομικά είναι προβληματική. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τέτοιες διαρροές το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία.

Έτσι, το Μαξίμου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση διάψευσης των σχετικών διαρροών, και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ως εκ τούτου, η λύση για τα ισοδύναμα φαίνεται πως βρίσκεται περισσότερο στη κρίση του πρωθυπουργού, και λιγότερο στο ΥΠΟΙΚ.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τα διάφορα εκκρεμή θέματα, με αφορμή και το προσφυγικό ζήτημα.

Σημειώνεται τέλος ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ στις 6 το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και το οικονομικό επιτελείο θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές.Σχόλια