Τυνησία:  Επιθέσεις τζιχαντιστών με 50 νεκρούς

Τυνησία: Επιθέσεις τζιχαντιστών με 50 νεκρούς

Οι επιθέσεις, είχαν ως στόχο έναν στρατώνα των ενόπλων δυνάμεων, ένα φυλάκιο της αστυνομίας κι ένα φυλάκιο της εθνοφρουράς της Τυνησίας στο Μπεν Γκερντάν

Tτουλάχιστον 50 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές, αλλά και στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και άμαχοι σκοτώθηκαν σε μία περιοχή της Τυνησίας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε πρωτοφανούς εύρους «ταυτόχρονες» επιθέσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των συνόρων με την χώρα αυτή.AdTech Ad

Οι περιπολίες από εδάφους και αέρος αναμένεται να ενισχυθούν κατά μήκος των κοινών συνόρων με τη Λιβύη, όπου το χάος βοήθησε τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να κερδίσουν έδαφος, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τυνησίας.

Οι επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν το ξημέρωμα, είχαν ως στόχο έναν στρατώνα των ενόπλων δυνάμεων, ένα φυλάκιο της αστυνομίας κι ένα φυλάκιο της εθνοφρουράς της Τυνησίας στο Μπεν Γκερντάν, μια κοινότητα με πληθυσμό 60.000 κατοίκων πολύ κοντά στη Λιβύη.

Σε έναν προσωρινό απολογισμό, τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών γνωστοποίησαν ότι τουλάχιστον 33 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. Επιπλέον τουλάχιστον 7 άμαχοι έχασαν επίσης την ζωή τους σε αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

 

Ο συνολικός αριθμός των τζιχαντιστών που ενεπλάκησαν δεν έχει καταστεί γνωστός ούτε η ταυτότητά τους, όμως οι αρχές υπογράμμισαν ότι οι επιχειρήσεις παραμένουν «σε εξέλιξη προκειμένου να εκδιωχθούν οι τρομοκράτες».

Απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στο Μπεν Γκερντάν από τις 19.00 έως τις 05.00 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Μπέτζι Καϊντ Εσέμπσι, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να «επαγρυπνούν».

Οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης περιπολούν στους δρόμους και καλούν από μεγάφωνα τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Ανάστατες οι δυνάμεις της Τυνησίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τζιχαντιστές να εισβάλλουν στη χώρα έπειτα από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η αμερικανική πολεμική αεροπορία τον προηγούμενο μήνα.Σχόλια