Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τις επιταγές

Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τις επιταγές

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, θα προωθηθεί νομοθετική διάταξη για το ζήτημα των επιταγών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, στον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Με τη σχετική ρύθμιση, δε θα μπαίνουν στον Τειρεσία, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015, οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών, που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου-31 Αυγούστου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μίχαλο για το πλαίσιο της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με το οποίο μπορούν να γίνουν και συναλλαγές στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους, μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank.

Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, και ζήτησε την προώθηση πρακτικών ρυθμίσεων, για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα.Σχόλια