Τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και των μελών της ΚΕΦΕ, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και των μελών της ΚΕΦΕ, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

Να παραιτηθούν ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και να συναντηθούν το απόγευμα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος για να συζητήσουν πως μπορούν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα. Προσβάλλουν τον κόσμο της παράταξης μας, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Ολες τις προηγούμενες πενήντα μέρες έδωσα έναν τεράστιο αγώνα για να ζητήσω από τους νεοδημοκράτες να έρθουν μαζικά, να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την παράταξη και με τη μαζικότητα τους να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κόμμα, την ώρα που ορισμένοι όχι μόνο δήλωναν από την αρχή ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία, αλλά έκαναν ότι μπορούσαν για να την απαξιώσουν. Πρέπει έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής και να οδηγήσει τη Ν.Δ. στην εκλογή του νέου αρχηγού, οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί ένας νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με τα καταστατικό. Επίσης, ζητώ την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ. Και, τέλος, ζητώ σήμερα στις 7 η ώρα το απόγευμα στα γραφεία της Ν.Δ στη Συγγρού, συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Λυπάμαι πολύ για τους νεοδημοκράτες οι οποίο στήθηκαν από το πρωί σήμερα στις ουρές. θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω. Να γνωρίζουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα ερχόταν σήμερα, αν γινόταν αυτή η εκλογική διαδικασία, η μεγάλη αλλαγή στη Ν.Δ, θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την επόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβει η κ. Γαννάκου μεταβατική πρόεδρος απάντησε ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα οι τέσσερις υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές τόνισε πως αυτές δεν πρέπει να γίνουν από μηδενική βάση, αλλά να ολοκληρωθούν όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ο κ.Τζιτζικώστας έφτασε στις 11.45 στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. και τον περίμεναν υποστηρικτές του οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και φωνάζοντας το όνομα του.

 Σχόλια