Το αργότερο την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τον ΦΠΑ στην Παιδεία

Το αργότερο την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τον ΦΠΑ στην Παιδεία

Εν αναμονή των κρίσεων απαντήσεων που αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς , έπειτα από τον αναβρασμό που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τις «πενταροδεκάρες» του κ. Φίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδη η ανακοίνωση για τον ΦΠΑ θα δοθεί το αργότερο μέχρι Παρασκευή. «Για το θέμα ΦΠΑ στην εκπαίδευση κάντε υπομονή μέσα στη μέρα αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση θα έρθει διάταξη και θα λυθεί» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διέψευδε δημοσιεύματα για τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ. Αξιωματούχος του υπουργείου Oικονομικών φέρεται ειπών ότι προβλέπεται η αύξηση κατά 5 λεπτά σε όλες τις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ως ισοδύναμο για τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το μέτρο η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 500 εκατομμύρια ευρώ.Σχόλια