Το χειροφίλημα του Ν. Φίλη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το χειροφίλημα του Ν. Φίλη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Έκπληξη προκάλεσε η ευγενής χειρονομία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη ο οποίος προέβη σε χειροφίλημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά τον χθεσινό εκκλησιασμό του.

Φυσικά η κίνηση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη, καθότι είναι γνωστή η έως τώρα στάση του υπουργού Παιδείας σε ότι αφορά τον κλήρο, αφού μέχρι πρότινος εμφανιζόταν υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας. Παρόλα αυτά ο ίδιος το τελευταίο διάστημα προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, γεγονός που μαρτυρά και η χθεσινή του στάση.

Η συγκεκριμένη εικόνα έκανε μέσα σε λίγες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου αφού εκτός από τον κ. Ιερώνυμο, φαίνεται πως ούτε οι χρήστες των social media μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο θρησκευόμενος έχει γίνει ο κ. Φίλης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει μνεία στο γεγονός ότι τον Μάιο του 2015, όταν ο κ. Φίλης ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε απαντήσει σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σχετικά με το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, λέγοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος».Σχόλια