Το δράμα συνεχίζεται: Τρίχρονο προσφυγόπουλο πνίγηκε ανοιχτά της Χίου

Το δράμα συνεχίζεται: Τρίχρονο προσφυγόπουλο πνίγηκε ανοιχτά της Χίου

Ένα αγοράκι τριών ετών ανασύρθηκε νεκρό μετά από προσάραξη και έκρηξη λέμβου με πρόσφυγες στην βραχώδη περιοχή «Καταράκτης» της Χίου. Οι άνδρες του λιμενικού σώματος εντόπισαν 15 αλλοδαπούς πρόσφυγες και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή.

Χθες το βράδυ η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από ιδιώτη, για την ύπαρξη λέμβου με πρόσφυγες, η οποία είχε προσαράξει στα βράχια, με αποτέλεσμα ο κινητήρας της λέμβου να εκραγεί και οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ όπου εντόπισαν τους ανωτέρω να έχουν εξέλθει από τη θάλασσα, ενώ ένα ανήλικο αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του. Το ανήλικο αγόρι και δύο ακόμα αλλοδαποί που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο αγόρι, ηλικίας τριών ετών, είχε καταλήξει, ενώ τα έτερα δύο άτομα παραμένουν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους».

Οι παραπάνω συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες υποδείχθηκε ένας 18χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου ο οποίος και συνελήφθη για τη μεταφορά τους καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.Σχόλια