Το αιχμηρό σχόλιο Λαφαζάνη για την προσφυγή στις κάλπες – Πώς «καρφώνει» τον Τσίπρα

Το αιχμηρό σχόλιο Λαφαζάνη για την προσφυγή στις κάλπες – Πώς «καρφώνει» τον Τσίπρα

Ο κύριος Τσίπρας πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξηγώντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι οι εκλογές και η αυτοδυναμία θα ήταν περίπατος, κάτι που όμως «δεν του βγήκε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, αν και κρατάμε ό,τι θεωρούμε καλό από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ριζοσπαστισμό του, αλλά όχι τη διπλή γλώσσα και την ασυνέπεια, ειδικά της τελευταίας περιόδου, τόνισε ο κύριος Λαφαζάνης.

Ο κύριος Λαφαζάνης επιχείρησε να ξεκαθαρίσει πως η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής, λέγοντας μάλιστα πως αυτό που λέγεται είναι μια «ανοησία», που δεν έχει σχέση με την αλήθεια. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πρόγραμμα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», είπε ο κύριος Λαφαζάνης. Για να βγούμε από την κρίση, χρειαζόμαστε εθνικό νόμισμα και εμείς θεωρούμε ότι το πρόγραμμά μας αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί εντός Ευρωζώνης, ξεκαθάρισε πάντως.

Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι, όπου όλα θα είναι ρόδινα, αλλά με το εθνικό νόμισμα θα σταματήσουμε τον κατήφορο και να μπούμε σιγά σιγά σε αναπτυξιακή τροχιά, επανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιούντο με το εθνικό νόμισμα, μέσω της εθνικής τράπεζας, όπως γίνεται και στο 99% των χωρών του πλανήτη, πρόσθεσε, επιχειρώντας να αναδείξει το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη σημερινή Ελλάδα, είπε κατηγορηματικά για πολλοστή φορά.

Το κακό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι έμεινε προσκολλημένος στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, είπε ο κύριος Λαφαζάνης, που χαρακτήρισε αντίφαση το ότι υποσχόταν κατάργηση του μνημονίου εντός του ευρώ το κόμμα, κατά τις περασμένες εκλογές. Ηταν μια αυταπάτη, που υπάρχουν στην πολιτική ζωή, μπορεί να κρύβει ιδιοτέλεια και εξουσιομανία, αυτό δεν το ξέρω, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως ο ίδιος πάντοτε κατακεραύνωνε την αυταπάτη αυτή εντός των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζαμε ότι όταν θα έμπαινε στη ζυγαριά το αν θα ψηφίζαμε νέο μνημόνιο ή θα συγκρουστούμε με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, τότε θα υπερίσχυε το αντιμνημονιακό ρεύμα που ήταν πολύ ισχυρό τότε, πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την πρόταση της κυρίας Κωνσταντοπούλου που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε ντιμπέιτ, είπε πως κάτι τέτοιο «θα είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς οι δυο τους επί χρόνια ήταν και φίλοι».

«Εγώ εκτιμώ ανθρώπους και θέλω συνομιλία και διάλογο μαζί τους και δεν έχω καμία προσωπική διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως εξάλλου δεν είχα με κανέναν άλλο από πολιτικές διαφορές με τους αντιπάλους μου. Ξέρω να ξεχωρίζω τους αντιπάλους μου και έχουν να προσφέρουν από άλλους που περνούν σαν κομήτες και δεν αφήνουν τίποτα» είπε ακόμα.Σχόλια