Το επεισόδιο με τα δεξαμενόπλοια έφερε άνοδο στη τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ

Το επεισόδιο με τα δεξαμενόπλοια έφερε άνοδο στη τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ για την Πέμπτη, όπου σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η άνοδος της τιμής του πετρελαίου.

Μετά το πολύ σοβαρό επεισόδιο με την επίθεση στα δύο δεξαμενόπλοια έξω από το Ομάν, οι τιμές ανέβηκαν και αυτό έφερε θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones έκλεισε με άνοδο 101,94 μονάδων (+0,39%), στις 26.106,77 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 44,41 μονάδων (+0,57%), στις 7.837,13 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής στάσης, έκλεισε με άνοδο 11,80 μονάδων (+0,41%), στις 2.891,64 μονάδες.

Στο πλευρό των ΗΠΑ η Σαουδική Αραβία

Το επεισόδιο με τα δεξαμενόπλοια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην – έστω και μικρή – άνοδο στο Χρηματιστήριο, την ώρα που ΗΠΑ και Ιράν αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση. Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία παίρνει το πλευρό των ΗΠΑ και λέει ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις, όπως δήλωσε ο Σαουδάραβας υφυπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ , Μάικ Πομπέο. Το Ιράν έχει ιστορικό τέτοιων ενεργειών», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχόλια