Το Facebook κοντά στους… χωρισμένους, με νέα εργαλεία

Το Facebook κοντά στους… χωρισμένους, με νέα εργαλεία

Να βελτιώσει την… εμπειρία του χωρισμού προσπαθεί το Facebook, με την εισαγωγή νέων εργαλείων, που στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους/ τις πρώην τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, μετά το τέλος μιας σχέσης.

Αναλυτικότερα, ο χρήστης προτρέπεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία, όταν αλλάζει το status του, δείχνοντας ότι δεν είναι πλέον «σε σχέση».

Στη συνέχεια, τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στην χρήστη να βλέπει λιγότερο το όνομα και την εικόνα προφίλ του/ της πρώην στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται διαγραφή ή μπλοκάρισμα.

Τα posts δεν εμφανίζονται στο News Feed και το όνομα δεν εμφανίζεται στις προτάσεις όταν ο χρήστης γράφει ένα νέο μήνυμα ή κάνει tag φίλους σε φωτογραφίες.

Αντίστοιχα, περιορίζονται οι φωτογραφίες, τα βίντεο ή τα status updates που ένας/ μία πρώην θα βλέπει, ενώ γίνεται edit στο ποιος μπορεί να δει τα παλιά posts με τον/ την πρώην και διευκολύνεται το untag.

Σημειώνεται ότι τα εργαλεία αυτά άρχισαν να δοκιμάζονται στις 19 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ στην έκδοση του Facebook για φορητές συσκευές, και θα γίνονται αλλαγές ανάλογα με το feedback των χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται πως αυτά τα εργαλεία είναι optional.

«Η δουλειά αυτή εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να αναπτύσσουμε δυνατότητες για ανθρώπους που μπορεί να περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Ελπίζουμε αυτά τα εργαλεία να βοηθήσουν τους χρήστες να τελειώνουν τις σχέσεις τους στο Facebook με μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και αίσθηση ελέγχου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Facebook, που αναφέρεται στη δοκιμή των εν λόγω εργαλείων.Σχόλια