Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων βλέπει «θετική αξιολόγηση» στο Eurogroup

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων βλέπει «θετική αξιολόγηση» στο Eurogroup

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών και στο χάσμα που συνεχίζει να χωρίζει τις δύο πλευρές.

Τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, αναφέρει ότι το πιθανότερο σενάριο στο σημερινό Eurogroup είναι να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών σε μια «θετική αξιολόγηση», αλλά να μην δώσουν ακόμη το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης. Αυτό, όπως σημειώνει το dpa, θα γίνει πιθανότατα λίγες μέρες αργότερα.

Η Die Welt αναφέρει, ότι «ακόμη κι αν οι Έλληνες αντιστέκονται σθεναρά σε ορισμένες επιταγές των Βρυξελλών και ακόμη κι αν δημιουργείται η εντύπωση ότι η Αθήνα θέλει να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση για ιδίους σκοπούς, οι Βρυξέλλες δεν θεωρούν ότι η χώρα απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πορεία. Αντιθέτως, πρόσωπα που γνωρίζουν τα των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι σημειώνεται όντως πρόοδος στις συνομιλίες» και ότι πολύ σύντομα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

«Το Ευρωκοινοβούλιο απειλεί την Αθήνα με διακοπή της χρηματοδότησης», τιτλοφορείται μίνι-άρθρο στην σημερινή έντυπη έκδοση της Bild που παραθέτει μάλιστα και δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο πολιτικός της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει «τακτικές κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων». Οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να εφαρμοστούν τάχιστα, «σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η εκταμίευση των χρημάτων».

 Σχόλια