Το γκρι του θανάτου – Απανθρακωμένο πτώμα άνδρα στον Υμηττό – Χιλιάδες στρέμματα δάσους έφυγαν για πάντα

Το γκρι του θανάτου – Απανθρακωμένο πτώμα άνδρα στον Υμηττό – Χιλιάδες στρέμματα δάσους έφυγαν για πάντα

Μια ανθρώπινη ζωή και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων είναι ο τραγικός απολογισμός από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του Υμηττού, με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να δείχνουν σκόπιμους εμπρησμούς και με το πράσινο της Αττικής ολοένα να «δίνει» τη θέση του σε εκτάσεις που παραπέμπουν, αρχικά σε κρανίου τόπο και σε μερικά χρόνια και σε… κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες μετά το ξέσπασμά της, όμως και το Σάββατο 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο και 61 υδροφόρες ΟΤΑ επιχειρούσαν για να προλάβουν τις αναζωπυρώσεις και να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο αρχιφύλακα

Οι πυροσβέστες βρήκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κοντά σε μνημείο για πυροσβέστες που έπεσαν πριν από αρκετά χρόνια στο καθήκον, το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον 47χρονο αρχιφύλακα που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, ύστερα από δήλωση της συζύγου του. Ο άνδρας είχε κάνει εγχείριση καρδιάς και οι γιατροί τού είχαν συστήσει να πηγαίνει για περπάτημα, όπως και έκανε σε τακτική βάση στο βουνό του Υμηττού. Το αμάξι του βρέθηκε εκεί όπου πάρκαρε συνήθως.

Ο 47χρονος υπηρετούσε στο Ίδρυμα Εξοχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά λόγω προβλημάτων υγείας βρισκόταν σε μακρά αναρρωτική άδεια. Η ταυτοποίηση του πτώματος θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.

Στον Εισαγγελέα δυο άτομα που φέρονται ως ύποπτοι για τους εμπρησμούς στον Υμηττό

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη φωτιά στον Υμηττό, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, και για εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα, αδικήματα δηλαδή σε βαθμό πλημμελήματος.

Παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, από όπου πήραν προθεσμία και αφέθησαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους υπάρχουν δύο μαρτυρικές καταθέσεις που τους εμπλέκουν, ενώ οι ίδιοι φέρονται να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον…

Η υπόθεση όμως ενδέχεται να κρύβει κάτι περισσότερο από «αμέλεια», καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες πριν από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό από δόλο:Σχόλια