Το γούρι της χρονιάς στο Μέγαρο Μουσικής είναι ένα Ρόδι

Το γούρι της χρονιάς στο Μέγαρο Μουσικής είναι ένα Ρόδι

Το «Ρόδι», αγαπημένο πρωτοχρονιάτικο γούρι καλοτυχίας και αφθονίας, είναι το ΤΥΧΕΡΟ 2016 του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος Δ.Σ. Πάνος Δημαράς, συνεχίζοντας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μια μακροχρόνια παράδοση μικρών «Τυχερών» σε σχέδια μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών.
Το φετινό ΤΥΧΕΡΟ σχεδίασε ο γνωστός ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ο οποίος το χάρισε στους Φίλους της Μουσικής προσθέτοντας ένα ακόμη μικρό έργο τέχνης στη συλλεκτική σειρά των 18 ΤΥΧΕΡΩΝ προηγουμένων ετών. Το σχέδιο χάραξε στο μέταλλο ο καλλιτέχνης Γιάννης Γουρζής.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Παναγιώτης Τέτσης, ο οποίος πρόσφατα χάρισε στους Φίλους της Μουσικής έναν υπέροχο πίνακα, λάδι σε μουσαμά της περιόδου 2011-2014, που εκτίθεται στο χώρο του φουαγιέ.
Για τον Παύλο Σάμιο και το έργο του μίλησε ο ιστορικός-κριτικός τέχνης Χάρης Καμπουρίδης.
Ο Παύλος Σάμιος ευχήθηκε σε όλους καλή και τυχερή χρονιά και στους Φίλους της Μουσικής ιδιαίτερα, να έχουν τη συμπαράσταση όλων στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που επιτελούν για πάνω από 60 χρόνια.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάνος Δημαράς διευκρίνισε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των ΤΥΧΕΡΩΝ διατίθενται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, και ευχήθηκε «η καινούργια χρονιά να απαλλάξει τον Σύλλογο, το Μέγαρο και τους εργαζομένους από την αγωνία και την άδικη μεταχείριση, μετά από πέντε χρόνια δοκιμασίας. Το 2016 θα πρέπει να είναι έτος επανεκκίνησης, δημιουργίας και αλληλεγγύης».
Το ΤΥΧΕΡΟ 2016 κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 925ο, ασήμι-χρυσό καθώς και σε αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ. Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.
Τιμές: α) 50 € ασήμι, β) 180 € ασήμι-χρυσό και γ) 650 € χρυσό

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ: Το ΤΥΧΕΡΟ 2016 θα πωλείται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο κατάστημα του Μεγάρου M SHOP και στο χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Θα διατίθεται επίσης από το Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας), το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Για παραγγελίες με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολή, απευθύνεστε στο 210 72 82 777 και στο [email protected], όπου διατίθενται και κάποια από τα ΤΥΧΕΡΑ της συλλογής των 18 προηγουμένων ετών (ισχύουν οι φετινές τιμές).
Τα ΤΥΧΕΡΑ είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά στο www.e-shopsfm.gr, όπου εκτίθενται και άλλα αντικείμενα του Συλλόγου, όπως βιβλία, προγράμματα, δισκογραφικές εκδόσεις, αφίσες, μεταξοτυπίες, μαντήλια.
Εργαστήριο Κατασκευής Τυχερού: M.I.A. ΑρμάοςΣχόλια