Το ΙΚ απελευθέρωσε μέρος των ομήρων εργατών τσιμεντοβιομηχανίας

Το ΙΚ απελευθέρωσε μέρος των ομήρων εργατών τσιμεντοβιομηχανίας

Ορισμένους από τους δεκάδες εργάτες τσιμεντοβιομηχανίας, τους οποίους απήγαγαν στα μέσα της εβδομάδας από το εργοστάσιο όπου δούλευαν, στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, άρχισαν να απελευθερώνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δημοτικοί αξιωματούχοι από δύο γειτονικές πόλεις κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους τζιχαντιστές προκειμένου οι τελευταίοι να αφήσουν ελεύθερους τους 170 εργάτες που κρατούν από την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚ απήγαγε τους εργάτες αφού προηγουμένως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή όπου βρίσκεται η τσιμεντοβιομηχανία, κοντά στην πόλη Ντουμέιρ.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, οι όμηροι είναι περίπου 300. Ωστόσο, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι 140 εργάτες κατάφεραν να φύγουν προτού να φτάσουν στην περιοχή οι τζιχαντιστές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στο ΙΚ, μετέδωσε νωρίτερα ότι η οργάνωση απελευθέρωσε σχεδόν 300 εργαζόμενους, αλλά εκτέλεσε τέσσερις από αυτούς που ήταν μέλη της μειονότητας των Δρούζων.Σχόλια