Το Υπ. Εργασίας διαψεύδει τα περί αναδρομικών μειώσεων στις προσωρινές συντάξεις

Το Υπ. Εργασίας διαψεύδει τα περί αναδρομικών μειώσεων στις προσωρινές συντάξεις

Διαψεύδει τις αναδρομικές μείωσεις στις προσωρινές συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για ευφάνταστα σενάρια περικοπών και για μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται αυθαίρετα παραδείγματα προσωρινών και οριστικών συντάξεων έτσι ώστε ο υπολογισμός τους να οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις με συνέπεια την επιστροφή αναδρομικών, σημειώνεται και τονίζεται ότι μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων, παρατηρούνταν και στο παρελθόν, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Ωστόσο τέτοιες τυχόν οριακές περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα υποστηρίζουν τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, που μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια και φόβο στους συνταξιούχους.

Το ευφάνταστο σενάριο περικοπών επενδύεται και με τη «σύσταση άτυπης επιτροπής ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων», η οποία δήθεν διαπιστώνει ανάγκη τροποποίησης του νόμου. Τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται παρά μόνο στην φαντασία των συντακτών του σχετικού ρεπορτάζ σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στις προσωρινές συντάξεις – Ποιοι καλούνται να τις επιστρέψουνΣχόλια