Το υπ. Εργασίας συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Το υπ. Εργασίας συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχωρά στην υλοποίηση ενός προγράμματος στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα και στους τρεις φορείς υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες θα μείνουν σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους, και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.Σχόλια