Το υπέρογκο ποσό που ζητάει ο Αλβάρο από την Ωνάση για το διαζύγιο

Το υπέρογκο ποσό που ζητάει ο Αλβάρο από την Ωνάση για το διαζύγιο

Ένα από τα ακριβότερα διαζύγια στην ιστορία αναμένεται να είναι αυτό ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τον επί 11 χρόνια σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα αλλά και μια δικάστική διαμάχη για την έκδοση του διαζυγίου που όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα γεγονότα δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Η απιστία του Αλβάρο εις βάρος της Αθηνάς είναι μάλλον το δυνατό της χαρτί και σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το προγαμιαίο συμβόλαιο το οποίο είχαν υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2005 πριν παντρτευτούν για το οποίο πρώτη φορά γίνεται λόγος. Τι θα συμβεί όμως στηνπερίπτωση που ο Αλβάρο αποφασίσει να προσβάλλει αυτο το συμφωνητικό και να διεκδικήσει όπως ορίζει ο νόμος στην Βραζιλία όπου εγινε και ο γάμος του ζευγαριού πριν από 11 χρόνια, το 50% της περιουσίας της Αθηνάς;

Τι αναφέρει αυτό το συμφωνητικό;

Ο κάθε σύζυγος διατηρεί χωριστά την περιουσία του πριν και μετά το γάμο. Ενώ δεν σταμάτησαν εκεί αμεσω μετά υπεγραψαν κι ενα επιπλέον συμφωνητικό με επιπλέον όρους το οποίο έγραφε πως σε περίπτωση διαζυγίου είτε αυτό προέλθει από την μια πλέυρα είτε από την άλλη εκέείνος παραιτέιται από το δικαίωμα που του ορίζει ο νόμος στη Βραζιλία να διεκδικήσει δηλαδή το 50% της περιουσίας της με τον όρο να λάβει μετά το διαζύγιο ένα εφάπαξ ποσό, το ύψος του οποίου θα ανέρχεται στο ενα εκατομμυριο δολάρια για κάθε χρόνου έγγαμου βίου και αφορά αποκλειστικά και μόνο την ατομική περιουσία της Αθηνάς και όχι τις κοινές επιχειρηματικές τους κινήσεις.

polemos-iperogko-posozitaei-albaro-onasi 1

Η Αθηνά δείχνει αποφασισμένη να παλέψει και να διατηρήσει την περιουσία που της άφησαν ο παππούς της Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μητέρα της Χριστίνα και να μην «χαρίσει τίποτα στον Αλβάρο, γι’ αυτόν το λόγο έχει ήδη προσλάβει μια ομάδα νομικών συμβούλων.

Η Αθηνά θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά 45 εκατομμυρια δολάρια. Θα δώσει στον Ντόντα το ποσό που ορίζει το προγαμιαίο συμβόλαιο, δηλαδή 11 εκατομμύρια δολάρια, ένα για κάθε χρόνο γάμου και επιπλέον το 50% απο τα 60 εκατομμύρια που αξίζει η εταιρία τους, δηλαδή ακόμα 30 εκατομμύρια και σε αυτά τα ποσά έρχονται να προστεθούν και τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

 Σχόλια