Το… καρφί Σόιμπλε στον Τσίπρα

Το… καρφί Σόιμπλε στον Τσίπρα

Τι κι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα βρήκαν τουλάχιστον στα λόγια για το προσφυγικό.

Δεν συνέβη το ίδιο όταν η συζήτηση τους πήγε στα οικονομικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή αλλά το βάρος που σηκώθηκε ήταν τεράστιο. «Κόστισε 25% του ΑΕΠ και τεράστια διόγκωση της ανεργίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στη Γερμανία η ανεργία έπεσε.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να καταλάβουμε όλοι ότι εκτός από ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς πρέπει να έχουμε ανάπτυξη. Γι αυτό χρειάζονται ευρωπαϊκές και ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα αλλά και να χτιστεί πάλι το κράτος πρόνοιας».

Η Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αντικατοπτρίζει και τα προβλήματα της Ευρώπης και τόνισε ότι πρέπει να αμβλυνθούν οι ανισότητες. «Μια επιχείρηση στην Ελλάδα δανείζεται με 7% και μια επιχείρηση σε χώρα του βορά με 1%. Πρέπει να βάλουμε κοινούς κανόνες στο φορολογικό και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τόνισε.

«Αν θέλουμε να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή, τότε θα πρέπει να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει» τόνισε από την πλευρά του απαντώντας ο Β. Σόιμπλε.

«Έχουμε συμφωνίες και συνθήκες για τις οικονομικές κρίσεις που όμως δεν τηρούνται» τόνισε ο κ. Σόιμπλε και μιλώντας ρητορικά είπε: «Είναι η εφαρμογή ανόητε»…Σχόλια