Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Χίου – Φωτο

Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Χίου – Φωτο

Περίπου 800 πρόσφυγες  κατάλυσαν στο λιμάνι της Χίου χθες βράδυ αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων.
Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου, στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, παραμένουν περί τα 600 άτομα.

Ωστόσο , η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζεται σήμερα το πρωί στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ., στη Χίο, προκαλεί έντονο προβληματισμό .Φωτογραφίες που δημοσίευσε το politischios.gr, από το εσωτερικό του hotspot, αποτυπώνουν το τι συνέβη στα επεισόδια, εξαιτίας των οποίων πέντε μετανάστες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένοι οικίσκοι, διαλυμένα ιατρεία, αλλά και ζημιές στα μηχανήματα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Frontex συνθέτουν τη σημερινή εικόνα ενός κέντρου. «Σαν να είχε γίνει πόλεμος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευγενία Σπύρου, συντονίστρια των «Γιατρών του κόσμου», μιλώντας στο Mega για το τι αντίκρισε μετά τα επεισόδια.

Παρά πάντως την προσπάθεια των αρχών να «μπαλώσουν» τις τρύπες στην περίφραξη ακόμα και το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες άτομα συνέχιζαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα και να διαφεύγουν προς την πόλη, ενώ περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Χίου.

 Σχόλια