Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, άδραξε την ευκαιρία και έκανε μια ιδιαίτερης σημασίας μνεία στη γυναίκα πρόσφυγα , αναφερόμενος πάντα και στη σύζυγο, τη μάνα, την κόρη, την Ελληνίδα που σηκώνει το βάρος της οικογένειας, με την ελπίδα της ισότητας.

Ολόκληρο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φέτος, είναι αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες. Τις γυναίκες που κρατούν ενωμένη την οικογένειά τους, την ώρα που η κοινωνία τους διαλύεται. Τις γυναίκες που η δύναμή τους έχει συγκινήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν πάνω από το 55% των αφιχθέντων στη χώρα μας είναι γυναίκες και παιδιά, είναι υποχρέωσή μας να ακούσουμε τις φωνές τους που με αξιοπρέπεια καλούν για βοήθεια και προστασία – σε μια Ευρώπη που έχει κλείσει τα σύνορά της.

Η υγεία και τα δικαιώματα των θυμάτων πολέμου και διώξεων, ειδικά των γυναικών, αλλά και των κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη και στον αγώνα της Ελληνίδας γυναίκας, συζύγου, μάνας και κόρης, άνεργης και εργαζόμενης, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου και δίνει αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών.
Με την ελπίδα, κάθε ημέρα να είναι και ένα βήμα υπέρ της Ισότητας στοχεύουμε σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, που δεν βασίζεται μόνο στη διανομή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ευκολότερη πρόσβαση της γυναίκας σε αυτές».

 Σχόλια