Το… μυστικό γκάλοπ δυο ελληνίδων στο Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το… μυστικό γκάλοπ δυο ελληνίδων στο Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Απρόσμενη επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο πραγματοποίησαν δυο γενναία κορίτσια απο την Ελλάδα, κατά την οποία προσπάθησαν να κάνουν… δημοσκόπηση «στα κρυφά», για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στα πλαίσια την πτυχιακής τους άσκησης.


Η Ηλέκτρα Καλούδη και η Αμαρυλλίς Χαρίτωνος, προχώρησαν στο σχέδιο τους όπως ακριβώς είχαν συμφωνήσει, αλλά τα εμπόδια δεν άργησαν να εμφανιστούν. Οι αρμόδιοι του μουσείου αρνήθηκαν να τους παραχωρήσουν την  σχετική άδεια, όμως τα κορίτσια δεν το έβαλαν κάτω.

Το αποτέλεσμα; Φανερά εντυπωσιακό.

Μέσα σε δέκα ώρες ρώτησαν 250 επισκέπτες διαφορετικών εθνικοτήτων για το κατά πόσον το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα. Το 76% του συνόλου των ερωτηθέντων τοποθετήθηκε θετικά. Οι δυο φοιτήτριες, αφού δεν ήταν ευπρόσδεκτες από την ασφάλεια, «έκρυψαν» το σχετικό ερωτηματολόγιο σε μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

«Ανάμεσα στους Βρετανούς ερωτηθέντες το 50% απάντησε θετικά και το υπόλοιπο 50% αρνητικά» αναφέρει  η Ηλέκτρα Καλούδη, φοιτήτρια στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες. Η Ηλέκτρα είχε αναλάβει να ρωτάει τους επισκέπτες και η Αμαρυλλίς σημείωνε τις απαντήσεις και την εθνικότητα των ερωτηθέντων. «Οι Ελληνες επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την προσπάθειά μας, οι περισσότεροι Ιταλοί, Γάλλοι και οι Αιγύπτιοι ήταν υπέρ της επιστροφής των γλυπτών, οι Αγγλοι, οι Γερμανοί και μερικοί Σουηδοί ήταν αρνητικοί, ενώ οι Κινέζοι ήταν διχασμένοι», αναφέρει η Ηλέκτρα Καλούδη.

 

Διαβάστε επίσης:

200 χρόνια τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Σχόλια