Το «μπαλάκι» στους θεσμούς ρίχνει η Μέρκελ

Το «μπαλάκι» στους θεσμούς ρίχνει η Μέρκελ

Την ανάγκη να υπάρξει εντατικότερη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας τόνισε το πρωί της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια με τους θεσμούς» δήλωσε η κυρία Μέρκελ η οποία χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης.

Γιούνκερ: Οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν στο ευρώ

Την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ τονίζει με δηλώσεις του στην WirtschaftsWoche ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν αφορά μόνο την νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ προειδοποιώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Χωρίς το ευρώ θα ήμασταν αντιμέτωποι με έναν νομισματικό πόλεμο» αναφέρει, επίσης, ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος το κοινό νόμισμα και απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι λειτουργεί διχαστικά για την ΕΕ.Σχόλια