Το New York Magazine κυκλοφορεί με φωτογραφίες των γυναικών που βίασε ο Μπιλ Κόσμπι στο εξώφυλλο του

Το New York Magazine κυκλοφορεί με φωτογραφίες των γυναικών που βίασε ο Μπιλ Κόσμπι στο εξώφυλλο του

Αίσθηση προκαλεί το εξώφυλλο του New York Magazine, στο οποίο παρουσιάζονται οι φωτογραφίες 35 γυναικών που δηλώνουν δημόσια ότι έχουν πέσει θύματα βιασμού από τον Μπιλ Κόσμπι.

Το ρεπορτάζ για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις εμπειρίες των γυναικών που ανά τις δεκαετίες έπεσαν θύματα του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, μέσω συνεντεύξεων.

1

«Ένιωθα σαν φυλακισμένη. Ένιωσα ότι με απήγαγαν και κρυβόμουν» λέει η Barbara Bowman, 48 ετών, η οποία κατηγορεί τον ηθοποιό ότι της να επιτέθηκε πολλές φορές μεταξύ του 1985 και του 1987. «Θα μπορούσα να είχα περπατήσει κάτω από οποιοδήποτε δρόμο του Μανχάταν, ανά πάσα στιγμή» και συνέχισε, λέγοντας: «Ένας βιασμός υπό την επήρεια ναρκωτικών από τον Μπιλ Κόσμπι, αυτό μου συνέβη, αλλά πού να το πω, ποιος διάολος θα με πίστευε; Κανείς, κανείς».

Σημειώνεται ότι όταν το άρθρο ξεκίνησε να γράφετε, πριν από περίπου 6 μήνες, οι γυναίκες που είχαν κάνει καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση από τον Κόσμπι, ήταν τριάντα. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, καθώς και άλλες γυναίκες ένιωσαν στην ασφάλεια να μοιραστούν τα όσα βίωσαν, φτάνοντας τον αριθμό των γυναικών που φιλοξενούνται στο εξώφυλλο του περιοδικού στις 35.

2

«Εγώ πλέον δεν φοβάμαι» λέει η Chelan Lasha. Η Lasha δημοσιοποίησε τις κατηγορίες στα τέλη του 2014, μετά τις πρώτες καταγγελίες από άλλες γυναίκες, λέγοντας πως ο Κόσμπι την είχε βιάσει υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν ήταν 17: «Νιώθω πιο ισχυρή από αυτόν πλέον και ξέρω πως δεν μπορεί να με βλάψει».





Σχόλια