Το «όχι» της Φ. Γεννηματά στην μείωση των συντάξεων

Το «όχι» της Φ. Γεννηματά στην μείωση των συντάξεων

«Όχι» στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών λέει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι το κόμμα της τάσσεται υπέρ της αύξησης των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, της προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού.

«Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή τη στάση μας, οφείλουν επιτέλους να διαπραγματευτούν σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα» είπε η κ. Γεννηματά, ζητώντας να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας.

Υποστήριξε πάντως ότι «το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, που ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας ανέφερε πως το κόμμα της θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί της τελικής πρότασης της κυβέρνησης όταν κατατεθεί το τελικό νομοσχέδιο στη Βουλή.Σχόλια