Το παλαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας άνοιξε μετά από 20 χρόνια με…μόδα

Το παλαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας άνοιξε μετά από 20 χρόνια με…μόδα

Το παλαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας, το Teatro Niccolini, άνοιξε και πάλι  τις πύλες του μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης και κάθε είδους χρήσης. Αυτή τη φορά για να φιλοξενήσει μια πολύ διαφορετική «παράσταση». Μια θεατρική επίδειξη μόδας του νεαρού ντιζάινερ Μάρκο ντε Βιτσέντζο, στη διάρκεια της 89ης έκθεσης ανδρικών ενδυμάτων Pitti Uomo, όπου κυριάρχησε το χρώμα και το φως.

Φωταγωγημένη και η Πόντε Βέκιο, η μεσαιωνική γέφυρα πάνω τον ποταμό Άρνο, σκόρπιζε φως  μέσα στη νύχτα στα κτίρια, στα νερά του ποταμού και στον ουρανό, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Ο νέος φωτισμός της γέφυρας ήταν χορηγία, προ διετίας, του οίκου μόδας Στέφανο Ρίτσι για τα 60 χρόνια του κέντρου ιταλικής μόδας της Φλωρεντίας.

Ο γεννημένος στη Σικελία Μάρκο ντε Βιτσέντζο, ο οποίος επιλέχθηκε ως «special guest» για να παρουσιάσει τη γυναικεία συλλογή του, παρουσίασε το σόου με τίτλο «In-Lusionem». Ο πρωτοποριακός ντε Βιτσέντζο συνεργάστηκε με τον γλύπτη και σχεδιαστή φωτισμών, Φλωρεντίνο καλλιτέχνη, Πατρίτσιο Τραβάλι  και μετέτρεψαν το Teatro Niccolini σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων.Σχόλια