Το Παρίσι αντιστέκεται

Το Παρίσι αντιστέκεται

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης, σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι του Euro 2016, ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση.

eks sosto

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, πραγματοποιήθηκαν και 15 συλλήψεις.

gallia diadiloseis

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση φοιτητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται εναντίον της μεταρρύθμισης.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε περίπου 50 πόλεις της επαρχίας, με τους Γάλλους να κατεβαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, όπως έχουν κάνει αρκετές φορές από τον Μάρτιο για το ίδιο θέμα, σε απεργίες και διαδηλώσεις στη διάρκεια των οποίων συχνά έχουν σημειωθεί βιαιότητες.

6

7

Συγκεκριμένα από τις 9 Μαρτίου, πολλές συγκεντρώσεις έδωσαν χώρο σε σκηνές αντάρτικου πόλεων, προκαλώντας εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις.

Στο νότιο Παρίσι, όπως αναφέρει το France 24, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «εκατοντάδες μασκοφόροι» πέταξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών μετά λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης, ενώ ακολούθησαν οδομαχίες.

3

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το AFP, οι εικόνες από τα σημερινά επεισόδια δείχνουν μία μικρή ομάδα ατόμων, με καλυμμένα πρόσωπα, να εξέρχονται από την πορεία των διαδηλωτών και να εκτοξεύουν ξύλα κατά των αστυνομικών. Οι κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε μία οικοδομή, πήραν όσες ξύλινες παλέτες μπορούσαν και άρχισαν να ρίχνουν τα δοκάρια στους αστυνομικούς.

2

Σημειώνεται ότι οι επίμαχες αλλαγές που οδήγησαν χιλιάδες Γάλλους στους δρόμους, έχουν ήδη υιοθετηθεί από τη γαλλική Βουλή και μένει η τελική έγκριση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και για την τυπική επικύρωσή τους.

1

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως, με τις αλλαγές αυτές, δίδεται η απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις για την επιβίωσή τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

4

5

Ωστόσο, τα σωματεία αντιδρούν, διαμαρτυρόμενα για την «μειονεκτική θέση στην οποία τίθενται οι εργαζόμενοι», όπως υποστηρίζουν.

 Σχόλια