Το παιδικό όνειρο του Ομπάμα να επισκεφτεί την Αθήνα!

Το παιδικό όνειρο του Ομπάμα να επισκεφτεί την Αθήνα!

Κι όμως κόντρα σε όσους εισηγούνται στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να μην συνδέσει το κλείσιμο της προεδρικής του θητείας με την πτωχευμένη Ελλάδα ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε στο τελευταίο του ταξίδι όχι απλά να επισκεφθεί τη χώρα μας, αλλά και να μείνει δύο ημέρες έχοντας μια σειρά συναντήσεων και κάνοντας μια σειρά δηλώσεων για κρίσιμα ζητήματα.
Η απάντηση στο γιατί, για όσους είναι κοντά στον Αμερικάνό Πρόεδρο είναι σχετικά απλή. Ο Μπαράκ Ομπάμα με την επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιεί ένα παιδικό του όνειρο. Από παιδί, λένε στενοί του συνεργάτες, ήθελε να επισκεφθεί την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ταξίδι του έχει και έναν φίλο από τα παλιά, έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν μοιράζονταν μόνο τα σαββατοκύριακα κάποιες στιγμές χαλάρωσης παίζοντας μπάσκετ, αλλά έναν άνθρωπο που τον συνδέει με την Ελλάδα.
Πρόκειται για τον Αλέξη Γιαννιούλια που ήταν από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να αποκτήσει επαφές με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, από κοινού, τότε, με τον Έντι Ζεμενίδη. Και οι δύο είχαν βοηθήσει τον Μπαράκ Ομπάμα να γίνει γερουσιαστής και φαίνεται ότι τον επηρέασαν σε πολλές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη χώρα μας.Σχόλια