Το Ποτάμι: 100 λουκέτα την ημέρα λόγω των επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το Ποτάμι: 100 λουκέτα την ημέρα λόγω των επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στα συνεχή λουκέτα που βγάζουν εκτός αγοράς εκατοντάδες επιχειρήσεις από τις» επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι σημειώνει ότι  «η εξοντωτική φορολογία, το βαρύ κόστος των περυσινών τυχοδιωκτικών αποφάσεων του κ. Τσίπρα, τα capital controls, το αντιεπιχειρηματικό κλίμα έχουν ως συνέπεια λουκέτα, ανεργία, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια».

Στην ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, 100 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο. Το ίδιο έγινε χθες και προχθές…το ίδιο γίνεται κάθε μέρα από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες , είχαν κλείσει συνολικά 18.472 επιχειρήσεις».

Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, που είναι οι υψηλότεροι από το 2012, θα οδηγηθούμε σε ρεκόρ τουλάχιστον 40.000 λουκέτων μέχρι το τέλος του έτους. Η εξοντωτική φορολογία, το βαρύ κόστος των περυσινών τυχοδιωκτικών αποφάσεων του κ. Τσίπρα, τα capital controls, το αντιεπιχειρηματικό κλίμα έχουν ως συνέπεια λουκέτα, ανεργία, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Είναι το βαρύ τίμημα των επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».Σχόλια