Το πραξικόπημα στην ενημέρωση «τσακίζει» την κυβέρνηση!

Το πραξικόπημα στην ενημέρωση «τσακίζει» την κυβέρνηση!

Την έντονη απογοήτευση και ανησυχία των πολιτών, καθώς και τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση έναν μόλις χρόνο μετά τις εκλογές, αλλά και μετά τους πρόσφατους χειρισμούς της στο θέμα την τηλεοπτικών αδειών, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι 8 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης, ενώ η απογοήτευση φαίνεται πως είναι γενική αφού προηγείται ο «Κανένας» στην ερώτηση ποιος έχει το καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο, ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, «ανησυχία για τα χειρότερα» είναι η αίσθηση που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών, με ποσοστό 83,1% να δίνει αυτήν την απάντηση, ενώ μόλις το 12,1% δήλωσε ότι διαβλέπει μία ελπίδα για το μέλλον.

anisixia gia xeirotera

Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% δήλωσε απογοήτευση», το 34% «οργή/θυμός», το 9,3% «δυσπιστία», το 7,7% «κατανόηση», το 7,3% «ανοχή» και το 2,5% «υποστήριξη».

orgi apogoiteusi

Την ίδια ώρα, αρνητικά κρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης το 83,8%, ενώ μόλις το 14,3% αξιολογεί θετικά την κυβερνητική πορεία.

poreia kyvernisis

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, το 34,6% δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα, το 34,3% ότι θα ήταν χειρότερα και το 26,1% ότι θα ήταν τα ίδια.

an nd kyvernisi

Αναφορικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στο ερώτημα «σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;», «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 72%, «ναι και μάλλον ναι» το 13,2. Στην ίδια ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

tsipras deth

mitsotakis deth

Στην ερώτηση «ποιος έχει το καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο;», τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 15,2%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 33,7%, ενώ «νικητής» ανακηρύσσεται ο… «Κανένας» που συγκεντρώνει την «προτίμηση» του 45,9% των ερωτηθέντων.

kalitero sxedio

Σε ό,τι αφορά στο καυτό θέμα των τηλεοπτικών αδειών, το 76,7% των ερωτηθέτνων απαντά «όχι και μάλλον όχι» στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι».

kanalia

Παράλληλα, σε ποσοστό  74,6%, οι ερωτηθέντες θεωρούν πως η δημοπρασία εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

stoxoi diagonismou adeies

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη σε δείγμα 1.005 νοικοκυριών, από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.Σχόλια