Το προσφυγικό & η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επί τάπητος στη συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς

Το προσφυγικό & η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επί τάπητος στη συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς

Τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το προσφυγικό ζήτημα, συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

tweet

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει με επιστολή του στις 19 Αυγούστου, τη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση των δύο αντρών, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε και τις ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.

sinantisi

Στο θέμα αυτό, και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και συγκρότησης ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση με τους πρόσφυγες / μετανάστες στην Ελλάδα, νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εποπτείας των συνόρων Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί, κατά τη συνάντησή τον προεδρεύοντα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, Λουξεμβούργιο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν Άσελμπορν, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης μεταναστών στη χώρα μας.Σχόλια