Το προσφυγικό πρόβλημα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του

Το προσφυγικό πρόβλημα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του

Επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Κολεγίου της Πάρμας ανακηρύχθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην πρόκληση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα και ως πανευρωπαϊκό.

«Προσωπικά, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθούν αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής λύσης που έχουμε συμφωνήσει» ανέφερε με έμφαση ο κ. Αβραμόπουλος. «Κάποιες χώρες μέλη, όμως, πέφτουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν μία εθνική προσέγγιση και μη συντονισμένες κινήσεις. Αυτό είναι κάτι το επιζήμιο, που προκαλεί οπισθοδρόμηση» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος θέλησε να τονίσει ότι «η προσφυγική κρίση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα». Κάτι που σημαίνει ότι «χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση» και «καμία χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της».

«Ο κοινός μας τελικός στόχος είναι να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και να επιστρέψουμε στην ομαλή λειτουργία του Σέγκεν. Για να γίνει αυτό, όλες οι χώρες μέλη πρέπει να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες του Σέγκεν. Πρέπει να δράσουμε έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί μία ανθρωπιστική κρίση στα Βαλκάνια ή στην Ελλάδα»

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε επίσης «Η ξενοφοβία θα δείξει και πάλι το άσχημο πρόσωπό της. Ο λαϊκισμός θα αυξηθεί. Βλέπουμε τις σκιές από το πρόσφατο παρελθόν μας, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε και πάλι» όπως είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια