Το σατανικό «σχέδιο Παππά» για τη διάσωση του Μega

Το σατανικό «σχέδιο Παππά» για τη διάσωση του Μega

Β.Γ.

Ως γνωστόν ο πολυπράγμων Δημήτρης Μάρης, ιδιοκτήτης της 24Media, είναι φίλος με το γνωστό δημοσιογράφο, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος με την σειρά του είναι κολλητός του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Και οι τρεις, όπως μαθαίνω, έσονται εις σάρκα μια. Οι ίδιες πηγές, επιμένουν, ότι κατά την διάρκεια των κατ΄ ιδίαν συναντήσεων που έχουν, πέφτει στο τραπέζι –συχνά πυκνά- το όνομα μιας χώρας: Μάλτα! Στο γιατί, δεν μου απαντούν…

mariss
Ο Δημήτρης Μάρης

Ο πολυπράγμων κ. Μάρης είναι συνεργάτης (στο stoiximan.gr) ενός άλλου ισχυρού επιχειρηματικού παράγοντα. Του Φώτη Μπόμπολα. Ο τελευταίος άλλωστε παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την συμμετοχή του στην εταιρεία. Ο Μάρης λοιπόν φρόντισε να έρθει ακόμη πιο κοντά ο Φ. Μπόμπολας στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι ότι δεν υπήρχαν καλές σχέσεις (όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση ο Μπόμπολας εκπροσωπούσε βέβαια την… διαπλοκή- αλήθεια αυτή η υπόθεση με τα καρτέλ των εργολάβων που ακριβώς βρίσκεται;) αλλά μέσω του Μάρη οι σχέσεις του Φ. Μπόμπολα με το Νίκο Παππά, έγιναν ακόμη πιο στενές… Έτσι λοιπόν καταφέρνει και μπαίνει στην «καρδιά» του Μαξίμου, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό και από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Έθνος».

Το όνομα του Μάρη όμως εμφανίζεται και σε μια άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά: τη Sportingbet Ελλάδας, της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κύριος Οντόνι, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο ΧΑΑ Centric Multimedia. Η Centric μάλιστα, έχει υπογράψει συνεργασία με την Audiovisual (συμφερόντων οικογενείας Βαρδινογιάννη, που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στο online στοίχημα)

mpompolas-630x400
Φώτης Μπόμπολας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ακούγονται στα επιχειρηματικά σαλόνια των Αθηνών, ο Φ. Μπόμπολας εμφανίζεται να τα έχει σπάσει με τον Τζίγγερ ή κατά κόσμον, Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον πρωτότοκο γιο του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Όποιος κατάγεται από την Κρήτη καταλαβαίνει την σημασία που έχει ο πρωτότοκος γιος για μια οικογένεια. Μπορεί λοιπόν ο Μπόμπολας να τα έχει σπάσει με τον πρωτότοκο γιο της οικογένειας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον δευτερότοκο, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος την ίδια στιγμή διατηρεί σχέσεις και με τον Νίκο Παππά.

Την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται σε δημόσιες τοποθετήσεις του να ξιφουλκεί εναντίον των Βαρδινογιάννηδων, οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι συζητά από την πίσω πόρτα για την διάσωση του Mega!

Τι προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο είναι πολύ απλό. Από την στιγμή που ουσιαστικά έχει φύγει από την μέση η… Γάτα Ιμαλαϊων (ο ενοχλητικός Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος έχει και εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη) η κυβέρνηση δεν θα είχε λόγο να παραμείνει ανοικτό το Μεγάλο Κανάλι.

Πως όμως θα γίνει αυτό; Ιδού το «σατανικό σχέδιο» του Νίκου Παππά, όπως μου μεταφέρουν οι γνώστες του παρασκηνίου.

Ξεκινά τις άμεσες συνομιλίες με τις τράπεζες για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Mega, αλλά και ταυτόχρονες συνομιλίες με τον Φ. Μπόμπολα, τον Γ. Βαρδινογιάννη και τον Ιβάν Σαββίδη!

savvidis_ivan_0_0
Ιβάν Σαββίδης

Ναι καλά διαβάζετε του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει την τέταρτη άδεια. Βάσει του σχεδίου ο ομογενής επιχειρηματίας προβλέπεται να πάρει το ποσοστό του Σταύρου Ψυχάρη ενώ με τα υπόλοιπα χρήματα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην οποία θα συμμετάσχει ο Φ. Μπόμπολας (και με την πολύτιμη βοήθεια του Μάρη) αλλά και η πλευρά Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, όπως ακούγεται έντονα, η πλευρά Βαρδινογιάννη αναμένεται να εντάξει στο παιγνίδι και το Star.

Γιατί όμως το Mega; H απάντηση που δίνουν οι γνώστες του παρασκηνίου και συνομιλητές μου είναι απλή: Αυτή την στιγμή το κανάλι χωρίς ζωντανό πρόγραμμα, παρά μόνο με σειρές από την πολύ πλούσια ταινιοθήκη του έχει τηλεθέαση 15%. Τουτέστιν οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα καθώς αποδεικνύει ότι «με το καλημέρα» έχει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης και κατ’ επέκταση της διαφημιστικής πίτας. Η ταινιοθήκη του αποδεικνύεται πραγματικό χρυσάφι και η δυναμική που του δίνει είναι κάτι παρά πάνω από υπολογίσιμη. Αυτή είναι η εξήγηση του σχεδίου. Η διατήρηση του Mega ως ενός άλλου Μega, φιλοσυριζέικου, που θα έχει όμως τα ίδια asset με το παλιό.Σχόλια