Το Σάββατο αναμένονται τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Το Σάββατο αναμένονται τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Το πρωί του Σαββάτου, στις 11.30, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντησή τους οι κ.κ. Ντομπρόβσκις, Τσακαλώτος και Σταθάκης συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στο ότι πρέπει να υπάρξει ένας «έντιμος συμβιβασμός» στο ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών.

Σε ό,τι αφορά πάντως στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015.

Παράλληλα, ο διοικητής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση συνιστά μία καίριας σημασίας εξέλιξη για το τρέχον πρόγραμμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών προς τις ελληνικές τράπεζες – γεγονός που θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας.

«Η έγκαιρη και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα», διεμήνυσε εν συνεχεία ο Ντράγκι, απαντώντας στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διευκρίνισε ότι η άρση τους αποτελεί απόφαση των ελληνικών αρχών και βρίσκεται εκτός του πεδίου ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.Σχόλια